English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je neděle, 19.5.2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je neděle, 19.5.2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.
Magická koule
Pokud potřebujete okamžitou ANO/NE odpověď, zeptejte se magické koule.
více...
Tarotový výklad vztahu
Pokud máte podezření, že se ve vztahu věci mají jinak, než navenek vypadají. Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:



Sílu muže nevyčtete z jeho svalů, ale z jeho charakteru a srdce.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

Tvejn

Schopnost blbnout odlišuje člověka od zvířat nejvýrazněji. Snad dokonce spolehlivěji než schopnost myslet či smát se.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Magické jablíčko

zpět

Jablíčka měla v historii velký magický význam snad už od počátku věků. Vzpomeňme třeba na Adama a Evu, kteří o něm ví své.Jablka se v magii objevují převážně jako prostředek k věštění. Jsou považovány za symbol zdraví, nesmrtelnosti, lásky, života nebo, jako u Adama a Evy, poznání.

Nejčastěji se věštilo z rozkrojeného jablka. Dříve byl tento způsob velmi oblíbeným po celý rok, ale postupem času se od něho upouštělo, a do dnešního dne se tento zvyk dochoval pouze na vánoční svátky.

Jak na to? Rozkrojte příčně jablko, a podívejte se na to, jak jsou uložená zrníčka. Pokud připomínají pěticípou hvězdu, pak je to znamení toho, že se vám všechno v dobré obrátí. Pokud by tvořily křížek, anebo je vnitřek jablíčka červivý, nebo jinak poškozený, je to naopak znamení velmi zlé.

Často se věštilo ze slupek – kdo z přítomných dokázal oloupat jablíčko tak, aby mu zbyla nejdelší slupka, ten se mohl těšit dobrému zdraví, kdo měl nejkratší, o tom se říkalo, že odejde jako první.

V májovém období se snažila děvčata věštit jméno svého ženicha tak, že házela slupku zády ke dveřím. Písmeno, které slupka připomínala, bylo prvním písmenem ve jménu ženicha.

Jablka se přisuzují planetě Venuši, což jim přinášelo moc v milostné magii. Pokud ale do cesty Venuše vstoupil Merkur, nebo Mars, měla jablíčka vliv spíše na spory, sváry a nedorozumění.  Už v antické legendě o třech bohyních, kterými byly Héra, Athéna a Afrodita jsou jablka symbolem sváru. Bohyně požádaly Parida, aby rozhodnul, která ze tří rozhádaných bohyň je nejkrásnější a zasluhuje si zlaté jablko, které jim podhodila bohyně chaosu Eris. V severské mytologii hlídala jablíčka bohyně Iduna a byla symbolem nesmrtelnosti.

Kdyby někdo ublížil jabloni, přineslo by mu to smůlu a bolest. Z prořezaných větviček se vyráběly kouzelné hůlky a magická dřívka. Jabloň a jablíčka mají nepopíratelnou moc. Pokud si chcete usmířit duchy a zemřelé, nechte raději pod jabloní ležet pár jablek. Když už nic, tak pro klid duše, protože – co kdyby?

Copyright fotografie: ©bereta/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Minulý život
Výpočetní metoda pro zjištění vašeho minulého života.
více...
Magická koule
Pokud potřebujete okamžitou ANO/NE odpověď, zeptejte se magické koule.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...



Další z blogu:5 způsobů, jak se spojit s vaším andělem strážnýmSeriál Věštění z ruky - Chiromantie 9Zrcátko BaGua vám zajistí klidný domovHvězdy napoví, kdo vás zradí a komu můžete věřitGeomantie a geomantická mapaZnamení horoskopu napoví, jaké budou vaše děti ...
Diskutujte o - Magické jablíčko:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)